Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Zvýšenie úväzku hlavného kontrolóra

Dátum: Rubrika: Naša poradňa

Vyskúšajte našu 10-dňovú skúšobnú licenciu a získajte prístup k celému portálu zadarmo. Stačí sa bezplatne zaregistrovať.

Chcem prístup zdarma

Máte už predplatné? Prihláste sa.

Je možné zvýšiť úväzok hlavného kontrolóra? Stačí na to schválenie uznesením obecného zastupiteľstva?

Kompetencia obecného zastupiteľstva k rozhodnutiam o rozsahu výkonu funkcie hlavného kontrolóra (v praxi označovanom ako jeho úväzok) je daná výslovným znením zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v z. n. p. (ďalej len "zákon o obecnom zriadení").
Zákon o obecnom zriadení - výňatok
§ 11
(4) Obecné zastupiteľstvo rozhoduje o základných otázkach života obce, najmä je mu vyhradené j) voliť a odvolávať hlavného kontrolóra obce (ďalej len "hlavný kontrolór"), určiť rozsah výkonu funkcie hlavného kontrolóra a jeho plat, schvaľovať odmenu hlavnému kontrolórovi,... 
Veľkosť úväzku hlavného kontrolóra závisí od viacerých premenných veličín, ktorými sú konkrétne okolnosti v danej samospráve. Rozsah potrieb vo výkone kontrolných činností závisí najmä od zložitosti štruktúry obecnej samosprávy, ale aj od predchádzajúceho i aktuálneho stavu dodržiavania zákonnosti v jej organizme. Je prirodzené, že tento rozsah potrieb sa môže s vývojom situácie meniť, a v takom prípade je nesporne správne, ak obecné zastupiteľstvo zareaguje rozhodnutím o určení iného rozsahu funkcie hlavného kontrolóra.
Príklad:
Obecné zastupiteľstvo v ..... na základe § 11 ods. 4 písm. j) zákona o obecnom zriadení a s poukazom na zvýšenú potrebu výkonu kontrolnej činnosti určuje výkon funkcie hlavného kontrolóra v rozsahu ..... %.
______________________________
Poznámka autora:
Renomovaní autori publikovali právny názor, ktorý v rovine de lege ferenda navrhuje doplniť zákon o obecnom zriadení o pravidlo, ktoré umožní obecnému zastupiteľstvu určiť menší rozsah výkonu funkcie len pred vyhlásením voľby hlavného kontrolóra obce a možnosť prípadnej zmeny rozsahu výkonu funkcie počas jej trvania obmedziť iba na návrh hlavného kontrolóra (Tekeli, J. a Hoffmann M. Zákon o obecnom zriadení - komentár). Tento názor argumentuje právnou istotou hlavného kontrolóra a pravidlom v § 18a ods. 6 druhá veta zákona o obecnom zriadení, ktoré znie "Pracovný pomer možno dohodnúť aj na kratší pracovný čas, ktorého dĺžku určí obecné zastupiteľstvo pred vyhlásením voľby kontrolóra." 
Z hľadiska efektívneho riadenia obce ako právnickej osoby však možno namietať, že potreba kontrolnej činnosti sa môže počas funkčného obdobia hlavného kontrolóra rovnako zmeniť v oboch smeroch a právna istota hlavného kontrolóra nemôže prevážiť efektívne vynakladanie verejných prostriedkov, nehovoriac už o tom, že niet argumentu pre väčšiu právnu istotu hlavného kontrolóra v porovnaní s inými zamestnancami, ktorí môžu byť rovnako vystavení organizačným zmenám, v dôsledku ktorých sa môže zmeniť rozsah potrieb výkonu ich práce. Súčasne zastávam zhodný názor v tom ohľade, že rozsah úväzku hlavného kontrolóra musí byť v každom prípade súčasťou vyhlásených podmienok pred jeho voľbou v obecnom zastupiteľstve a že ho nie je možné stanovovať až po tejto voľbe a pred uzavretím pracovnej zmluvy.
______________________________
Úplná odpoveď na položenú otázku však vyžaduje okrem príslušného uznesenia obecného zastupiteľstva aj nevyhnutné pracovnoprávne dôsledky. Uznesenie obecného zastupiteľstva je vnútorným rozhodnutím kompetentného orgánu o zmenenom rozsahu výkonu funkcie hlavného kontrolóra, ktoré je správne vnímať ako podnet na organizačnú zmenu (rovnako, ako je to v prípade zmeneného rozsahu výkonu funkcie iného zamestnanca). Preto je potrebné, aby starosta vydal na základe uznesenia obecného zastupiteľstva rozhodnutie o organizačnej zmene, na ktoré by malo nadväzovať uzavretie dohody o zmene pracovných podmienok podľa § 54 zákona č. 311/2001 Z.z. Zákonník práce v z. n. p.
Záver:
Úväzok hlavného kontrolóra môže zvýšiť obecné zastupiteľstvo uznesením, na ktoré by malo nadväzovať rozhodnutie starostu o organizačnej zmene a jeho pracovnoprávne premietnutie do dohody o zmene pracovných podmienok.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály