Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Revolúcia opakovane použiteľných obalov sa blíži

Dátum: Rubrika: Trendy

Výskumníci vypracovali podrobný plán transformácie obalov výrobkov a výrazného zníženia výroby plastov a znečistenia.

Štúdia prichádza v čase, keď sa zástupcovia vlády stretávajú v Paríži, aby rokovali o právne záväznej globálnej zmluve o plastoch s mandátom na ukončenie znečistenia plastmi.
Výskum, ktorý dnes (pozn. redakcie: 30. mája 2023) zverejnilo Globálne centrum pre politiku plastov University of Portsmouth, ktorý si objednalo hnutie Break Free From Plastic, konsoliduje 320 článkov a článkov, plus 55 nových rozhovorov s odborníkmi na opätovné použitie z celého sveta, aby navrhol univerzálnu definíciu systémov opätovného použitia a po prvýkrát posúdil, ako sa všetky národy môžu odkloniť od jednorazových obalov.
Obaly sú zodpovedné za 40 % všetkých plastov v EÚ a podľa Európskej komisie má odpad z plastových obalov vzrásť o 46 % do roku 2030. 10 najčastejšie sa vyskytujúcich jednorazových plastových predmetov na európskych plážach spolu s rybárskym výstrojom predstavuje 70 % všetkého morského odpadu v EÚ. Systémy opätovného použitia by mohli do roku 2040 znížiť znečistenie plastmi o 30 %.
Štúdia zistila:
-
Na dosiahnutie prechodu z jednorazových na opakovane použiteľné obalové systémy v celom hospodárstve, ktoré môžu výrazne znížiť vplyv na našu klímu, životné prostredie, biod
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.