Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Aktuality

Výzva na kamerové systémy

Kategória: Aktuality Autor/i: redakcia

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI) vyhlásilo výzvu, ktorá spája viacero opatrení s cieľom modernizovať inteligentné samosprávy a zvýšiť bezpečie v uliciach miest a obcí.

Suma prevyšujúca 20 miliónov eur, z ktorej sú takmer 4 milióny eur určené na bezpečné fyzické prostredie obcí, miest a regiónov a vyše 16,25 milióna eur smeruje k podpore budovania inteligentných miest a regiónov, je oficiálne vyhlásená.

O tieto financie sa môžu uchádzať mestá, obce, samosprávne kraje a tiež aj záujmové združenia právnických osôb. Je zameraná na využitie digitálnych riešení a informačných technológií v prostredí samosprávy. Zároveň ponúka možnosť pre zapájanie sa aj menších samospráv, ktoré si v projekte môžu namixovať viaceré riešenia.

Do výzvy sa môžu zapojiť samosprávy z každého kraja, v rámci svojich integrovaných územných investícií. Minimálna výška nenávratného finančného príspevku je vo výške 185 000 eur a maximálna je limitovaná celkovou výškou nenávratného finančného príspevku na úrovni vyčlenenej alokácie pre samosprávny kraj, prípadne územie mestského rozvoja.

Zdroj: ZMOS


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.