Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Pracovná disciplína zamestnanca (II.)

Dátum: Rubrika: Poznatky z praxe Zo seriálu: Pracovná disciplína zamestnanca

V predchádzajúcej časti sme sa zaoberali pracovným pomerom v zmysle Zákonníka práce a pojmom „pracovná disciplína zamestnanca“. V pokračovaní vysvetlíme interpretáciu „dobrých mravov“, ktoré možno chápať ako kódex morálnych pravidiel.

Dobré mravy

Pojem „dobré mravy“ nie je v zákonníku práce definovaný. Dobré mravy predstavujú mimoprávne normy správania a mimoprávny morálny normatívny systém. Dobré mravy ako nepísané morálne normy samy o sebe nie sú prameňom práva, ale ich normatívnosť a záväznosť sa odvíja od právnych noriem, ktoré na ne odkazujú. Len na základe uvedených blanketných noriem obsiahnutých v písanom práve súkromného práva sa následne dobré mravy ako nenormatívny systém stáva súčasťou právneho poriadku a ich dodržiavanie požíva právnu ochranu vrátane ochrany súdnej.

Právny predpis dáva dobrým mravom značnú vážnosť a silu, avšak nikde ich nešpecifikuje a nekonkretizuje, čo je do značnej miery logické a správne. Bolo by len veľmi obtiažne vtesnať do písanej právnej normy definíciu morálneho pravidla správania sa, pričom treba prihliadať na

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály