Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Zmena predpokladanej hodnoty jednotkového koeficientu na základe prognóz Ministerstva financií SR

Dátum: Rubrika: Hospodárenie

Prognózu výnosu dane z príjmov na rok 2023 pre miestnu územnú samosprávu zverejnilo Ministerstvo financií SR vo februári a následne v júni. V príspevku sa venujeme júnovej prognóze vývoja dane z príjmov, ktorá ovplyvní predpokladanú hodnotu jednotkového koeficientu.

Konkrétna výška výnosu dane z príjmov na rok 2023 pre každé mesto a každú obec je tak zverejnená na webovom sídle Ministerstva financií SR - www.mfsr.sk. V zverejnených prognózach (vo februári a následne v júni) došlo v rámci východiskových štatistických údajov na rok 2023 k zohľadneniu zdrojov príjmov z dane z príjmov právnických osôb v zmysle § 7i ods. 1 zákona č. 564/2004 Z.z. o rozpočtovom určení výnosu dane z príjmov územnej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len "zákon č. 564/2004 Z.z.) a k aktualizácii východiskových štatistických údajov podľa § 4 a § 7h cit. zákona.
Na základe zverejnených prognóz výnosu dane z príjmov dochádza k zmene východiskových štatistických údajov, čo má za následok zmenu predpokladanej hodnoty jednotkového koeficientu v roku 2023.
______________________________
Predpokladaná hodnota jednotkového koeficientu znamená prognózovanú ročnú sumu pripadajúcu na jedného prepočítaného žiaka základnej umeleckej školy, poslucháča jazykovej školy, dieťa materskej školy a dieťa školského zariadenia. Predpokladaná hodnota jednotkového koeficientu je rovnaká pre každú obec.
______________________________
Predpokladaná hodnota jednotkového koeficientu na príslušný kalendárny rok
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály