Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Účtovanie príspevku na rekreáciu a základná finančná kontrola

Dátum: Rubrika: Hospodárenie

Podmienky poskytovania príspevku na rekreáciu zamestnancom upravuje zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v z. n. p. (ďalej len „Zákonník práce“) v novom ustanovení § 152a (novelou Zákonníka práce zákonom č. 347/2018 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 91/2010 Z. z. o podpore cestovného ruchu v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony).

Ustanovenia Zákonníka práce vrátane nového ustanovenia § 152a sa vzťahujú aj na zamestnávateľov v územnej samospráve. Treba upozorniť, že povinnosť poskytovať príspevok na rekreáciu zamestnancom za podmienok ustanovených v § 152a Zákonníka práce platí bez ohľadu na rozpočtové obmedzenia a finančné podmienky obcí, rozpočtových a príspevkových organizácií (ďalej len „ROPO“).

Podľa § 152a prvá a tretia veta Zákonníka práce zamestnávateľ, ktorý zamestnáva viac ako 49 zamestnancov, poskytne zamestnancovi, ktorého pracovný pomer u zamestnávateľa trvá nepretržite najmenej 24 mesiacov, na jeho žiadosť príspevok na rekreáciu v sume 55 % oprávnených výdavkov, najviac však v sume 275 eur za kalendárny rok. Príspevok na rekreáciu môže za rovnakých podmienok a v rovnakom rozsahu poskytnúť zamestnancovi aj zamestnávateľ, ktorý zamestnáva menej ako 50 zamestnancov.

Povinnosť poskytnúť príspevok na rekreáciu

Možnosť poskytnúť príspevok na rekreáciu

zamestnávateľ, ktorý zamestnáva viac ako
49 zamestnancov

zamestnávateľ, ktorý zamestnáva menej ako
50 zamestnancov

Upozornenie: Počet zamestnávaných zamestnancov je priemerný evidenčný počet zamestnancov za predchádzajúci kalendárny rok.

Výška a forma príspevku na rekreáciu

Podľa § 152a Zákonníka práce príspevok na rekreáciu je v sume 55 % oprávnených výdavkov, najviac však v sume 275 eur za kalendárny rok. Príspevok na rekreáciu sa zaokrúhľuje na najbližší eurocent nahor.

Zamestnávateľ môže rozhodnúť, v akej forme bude poskytovať príspevok na rekreáciu zamestnancovi, či prostredníctvom rekreačného poukazu alebo na základe preukázania oprávnených výdavkov zo strany zamestnanca. Zamestnávateľ môže uplatňovať aj obidve formy príspevku na rekreáciu.

Príspevok na rekreáciu

55 % oprávnených výdavkov, najviac 275 €

na základe oprávnených výdavkov

na základe rekreačného poukazu

Peňažný príspevok na základe preukázania oprávnených výdavkov

Zamestnávateľ na žiadosť zamestnanca, na základe splnenia zákonných podmienok a na základe preukázania vynaložených oprávnených výdavkov poukazuje zamestnancovi peňažný príspevok na rekreáciu.

Podľa § 152a ods. 4 Zákonníka práce oprávnenými výdavkami sú preukázané výdavky zamestnanca na:

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály