Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Národný potravinový katalóg

Dátum: Rubrika: Hospodárenie

Národný potravinový ­katalóg (ďalej len „katalóg“) je elektronický nástroj verejného obstarávania, ktorý má ponúknuť verejným obstarávateľom, nakupujúcim potraviny za štátne financie, kvalitné a bezpečné potraviny od kvalifikovaných dodávateľov za ekonomicky najvýhodnejších podmienok.

Nákup cez katalóg je primárne určený verejným obstarávateľom, ktorými sú školské jedálne v materských, základných, stredných školách, zdravotnícke zariadenia, ústavné a sociálne zariadenia, bezpečnostné a obranné zložky štátu, ústavy na výkon trestu, stravovacie zariadenia zamestnancov verejnoprávnych inštitúcií. V súčasnosti podiel slovenských potravín tvorí len necelých 40 % av sektore verejného stravovania je ešte nižší.

Nakupovať prostredníctvom kata­lógu však bude môcť každý, kto bude mať záujem o nákup kvalitných, čerstvých a bezpečných potravínza adekvátne ceny komfortným spôsobom a od regionálnych výrobcov potravín.

Z hľadiska kupujúceho bude katalóg fungovať ako štandardný ­e-shop. Katalóg sa člení z hľadiska komodít a z časového a územného hľadiska. Kupujúcim bude ponúkať pestrú paletu potravín s vysokými požiadavkami na ich bezpečnosť, kvalitu a výživovú h

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály