Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Kvalifikovaný mandátny certifikát

Dátum: Rubrika: Naša poradňa

Ako máme zaúčtovať faktúru za vydanie kvalifikovaného mandátneho certifikátu podľa ustanovenia § 8 zákona č. 272/2016 Z. z. o dôveryhodných službách pre elektronické transakcie na vnútornom trhu a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o dôveryhodných službách) v z. n. p. Bol vydaný mandátny certifikát pre konkrétneho zamestnanca – štatutára organizácie, ktorý je časovo obmedzený – platnosť certifikátov je od 1 roka do 4 rokov. Je potrebné časovo rozlíšiť tieto náklady do prí­slušných účtovných období?

Certifikát všeobecne potvrdzuje napr. oprávnenie na vykonávanie určitej činnosti, splnenie určitých kritérií, autenticitu k určitým dátam alebo operáciám. Má často obmedzenú lehotu platnosti.

Zákon č. 272/2016 Z. z. o dôveryhodných službách pre elektronické transakcie na vnútornom trhu a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o dôveryhodných službách) v z. n. p. upravuje podmienky poskytovania dôveryhodných služieb, povinnosti poskytovateľov dôveryhodných služieb, pôsobnosť Národného bezpečnostného úradu v oblasti dôveryhodných služieb.

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály