Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Stavba školskej telocvične obcou

Dátum: Rubrika: Naša poradňa

Obec bude stavať školskú telocvičňu, verejné obstarávanie bude zabezpečovať obec a použije finančné prostriedky z týchto zdrojov: vlastné (zdroj 41, prípadne 46 z RzF), úver z banky (zdroj 52 – tiež vlastné), dotácia (zdroj 111), ktorá je v zmysle rozpočtového opatrenia Ministerstva vnútra SR pre základné školy s materskou školou na výstavbu novej telocvične v sume 200 000 €. Na základe rozpisu Ministerstva školstva SR nám bola oznámená úprava výšky nenormatívnych príspevkov na rozvojový program – kapitálové výdavky vo výške 200 000 €.

Po kolaudácii stavby obec na základe zmluvy o zverení majetku do správy svojej rozpočtovej organizácii novú telocvičňu odovzdá škole a škola bude túto stavbu aj odpisovať v majetku. Keďže celé verejné obstarávanie na stavbu telocvične bude zabezpečovať obec, na koho majú (alebo môžu) byť vystavené faktúry hradené z uvedenej dotácie? Bude a môže ich uhrádzať ZŠ s MŠ, aj keď bude na faktúre uvedený ako odberateľ obec, alebo obec dostane faktúru na svoju adresu a následne vystaví faktúru pre svojej rozpočtovú organizáciu – školu, ktorá ju následne uhradí z dotácie?

Podľa Vami uvádzaných zdrojov, ako aj skutočnosti, že obec školskú telocvičňu bude stavať obec, a teda bude vykonávať verejné obstarávanie zákazky, investorom tejto stavby telocvične bude obec.

Podľa ust. § 3 ods. 1 až 4 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní v znení zá

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály