Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Príprava rozpočtu obce na roky 2016 – 2018

Dátum: Rubrika: Hospodárenie

Východiská pre tvorbu a zostavenie rozpočtov miest a obcí sú už známe. Vláda v súlade s § 4 ods. 3 zákona č. 523/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov schválila návrh rozpočtu verejnej správy na roky 2016 až 2018.

Návrh rozpočtu verejnej správy na roky 2016 až 2018 bol vypracovaný v intenciách Programového vyhlásenia vlády SR. Východiská rozpočtu verejnej správy vychádzajú z prognózy vývoja ekonomiky – z makroekonomických predpokladov, daňových a odvodových príjmov zo septembra 2015 a Programu stability.

Makroekonomické predpoklady boli základom pre vypracovanie ak­tuál­nych prognóz daňových príjmov verejnej správy na roky 2016 až 2018. Pri príprave návrhu rozpočtu verejnej správy sa do úvahy vzali aj opatrenia vyplývajúce z vládnych sociálnych balíčkov, napr. v kapitole Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR sa rozpočtujú prostriedky na program zatepľovania rodinných domov, v kapitole Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR za oblasť regionálneho školstva sa zohľadňuje krytie príspevkov na školy v prírode a lyžiarske kurzy, ako aj výdavky na rozširovanie kapacít materských škôl.

Návrh rozpočtu verejnej správy obsahuje aj ďalšie významné výdavky vyplývajúce zo zmen

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály