Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Použitie dotácie na stavebné úpravy v obci

Dátum: Rubrika: Naša poradňa

Na základe uznesenia vlády SR bola našej obci poskytnutá v mesiaci november 2014 dotácia vo výške 7 000 € účelovo určená na kapitálové výdavky „Rekonštrukcia budovy kultúrneho domu“. Uvedené prostriedky sú plánované na zateplenie a fasádu budovy kultúrneho domu a k tomu prislúchajúce stavebné úpravy (sokel a pod.). Bude takýto výdavok uznaný ako kapitálový? Na základe vykonaného prieskumu trhu budú celkové výdavky na tieto práce predstavovať sumu cca 6 600 €.

Môže obec použiť zvyšnú sumu, t. j. 400 € na výstavbu prístupového chodníka k tejto budove (doteraz tam žiaden chodník nebol), alebo tento výdavok nepatrí do rekonštrukcie?

Subjekt verejnej správy pri zámere rekonštrukcie budovy kultúrneho domu postupuje v súlade s uznesením vlády SR a zároveň normatívnym právnym predpisom, ktorým je zákon č. 523/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o rozpočtových pravidlách verejnej správy“). Podľa ustanovenia § 8a ods. 1 ods. 1 citovaného zákona je poskytovateľ dotácie povinný pri poskytnutí dotácie jednoznačne písomne vymedziť účel, na k

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály