Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Úradný záznam o odložení žiadosti o sprístupnenie informácií - vzor

Dátum: Rubrika: Z právnej praxe

Príspevok prináša vzor úradného záznamu o odložení žiadosti o sprístupnenie informácií podľa zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií) v z. n. p. (ďalej len „zákon o slobode informácií“). Pripomíname, že vzor nemá záväzný charakter, je len vo forme odporúčania.

Ak by žiadateľ aj napriek výzve povinnej osoby žiadosť o sprístupnenie informácií nedoplnil a informáciu nie je možné pre tento nedostatok sprístupniť, povinná osoba žiadosť odloží.
Odloženie žiadosti sa nemusí týkať celej žiadosti, ale iba jej časti. Môže nastať situácia, že povinná osoba odloží žiadosť aj len v určitej jej časti, napríklad v prípade, že žiadosť žiadateľa sa skladá z viacerých bodov, z ktorých len z jedného bodu nie je zrejmé, aké informácie žiadateľ požaduje, pričom výzva na doplnenie (upresnenie) požadovaných informácií v danom bode žiadosti zostane bezvýsledná.
Odloženie žiadosti nemá formu a náležitosti rozhodnutia. Možno ho vykonať formou úradného záznamu, v ktorom sa opíše, aké chýbajúce údaje žiadateľ nedoplnil a prečo je to dôvodom pre nemožnosť vybavenia žiadosti, a teda pre nemožnosť sprístupnenia požadovaných informácií.
Informáciu o odložení žiadosti treba uviesť aj do evidencie žiad
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.