Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Rozhodnutie platné do 31. januára 2021. Čo s jeho predĺžeim?

Dátum: Rubrika: Naša poradňa

K 31. januáru 2021 nám končí súhlas na prevádzkovanie zberného dvora, no nevieme, či máme žiadať o predĺženie súhlasu 3 mesiace pred ukončením platnosti v októbri 2020, keďže od 1. januára 2021 by sa mali všetky súhlasy vybaviť znovu z dôvodu spustenia elektronického systému – Informačného systému odpadového hospodárstva (ďalej len „ISOH“).

Od roku 2019 postupne začal nábeh testovacieho rozhrania ISOH dostupný na webovej stránke: https://www.isoh.gov.sk/uvod. Od 1. januára 2020 dochádza k migrácii dostupných e-registrov do systému ISOH a registrácii výrobcov vyhradených výrobkov. V období od 1. januára do 31. decembra 2020 však systém pripúšťa duálny systém komunikácie s orgánmi štátnej správy, a to písomne alebo elektronicky cez elektronickú schránku dostupnú na webovej stránke: https://www.slovensko.sk/sk/titulna-stranka.
Počas tohto duálneho obdobia budú súhlasy vydávané v štandardnom režime, t.j. podľa § 97 ods. 17 zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len "zákon o odpadoch") súhlas možno udeliť len na určitý čas, najviac na päť rokov. Z dôvodu vydávania súhlasov ešte aj počas roku 2020, a to až na päť rokov, Ministerstvo životného prostredia SR (ďalej len "MŽP SR") predpokladá uzavretie elektronického systému až v roku 2026, teda zaradením posledného "papierového" súhlasu vydaného v roku 2020 do elektronickej formy a následnej kompletizácie elektronickej databázy systému ISOH.
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.