Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Obsah a prílohy žiadostí o súhlas

Dátum: Rubrika: Naša poradňa

Tento rok nám končia niektoré rozhodnutia, a teda musíme požiadať o ich predĺženie, resp. musíme požiadať o nový súhlas. Ako máme formulovať žiadosť? Treba opätovne dodať všetky prílohy?

V otázke nie je presne uvedené, o ktoré žiadosti konkrétne ide. Môžem Vás však aspoň nasmerovať, hoci všeobecne, na právny predpis, z ktorého treba pri príprave náležitostí obsahu žiadosti vychádzať.
Zákon č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len "zákon o odpadoch") v § 97 ods. 1 v písm. a) až x) vymenováva činnosti, pre ktoré orgány štátnej správy odpadového hospodárstva udeľujú súhlasy na činnosti v oblasti odpadového hospodárstva, ktoré možno vykonávať iba na základe vydaného právoplatného rozhodnutia o udelení súhlasu. V § 97 ods. 2 až 10 zákona o odpadoch sú vymenované osobitné charakteristiky súvisiace s činnosťou, ktoré musia byť v žiadosti popísané. Ďalšie ustanovenia § 97 zákona o odpadoch, konkrétne odseky 11 až 21, definujú požiadavky posúdenia činnosti, pre ktorú žiada držiteľ udelenie súhlasu, orgánom štátnej spr
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.