Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Plytvanie potravinami v cestovnom ruchu

Dátum: Rubrika: Trendy

Podľa vedcov z fínskej University of Eastern Finland a americkej University of Southern California je plytvanie potravinami v cestovnom ruchu väčším problémom ako sa doteraz predpokladalo. Podľa vedcov, zameranie na predchádzanie plytvaniu potravinami iba v tradičných stravovacích a ubytovacích zariadeniach ignoruje realitu rastúcich iných miest realizácie cestovného ruchu a potláča úsilie o udržateľnosť v tomto segmente hospodárstva.

Ako uvádzajú vedci z oboch univerzít podieľajúcich sa na spoločnom projekte, existujú veľké medzery v chápaní a výpočte potravinového odpadu v cestovnom ruchu. Potravinový odpad pochádzajúci z hotelov, reštaurácií a rôznych akcií sa dá rozpoznať, možno ho odhadnúť a vypočítať, ale keďže sa odvetvie cestovného ruchu stáva čoraz viac rozmanitejším, sú tu aj iné zdroje potravinového odpadu.
Potravinový odpad patrí k dôležitým problémom
Potravinový odpad je celosvetovo dôležitým problémom a bol identifikovaný aj ako najvýznamnejší druh odpadu z nemocníc. Každoročne sa stráca približne 1,3 miliardy ton potravín, ktoré sa premrhajú alebo idú rovno do odpadu. Zodpovedá to jednej tretine alebo až polovici všetkých potravín určených na ľudskú spotrebu. Ply
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.