Vylúčenie z prebytku rozpočtu

OAO ID: 5667 Zodpovedané: 23. 05. 2025

Plné znění otázky

Ako postupovať v prípade vylúčenia z prebytku záverečného účtu za rok 2024? Školská jedáleň má v roku 2024 vo svojom rozpočte zapojené stravné z roku 2023 v sume 3 904,49 (EK 453). V skutočnosti v čerpaní má stravné s kódom zdroja 72 f v bežných príjmoch 101 004,90 € a v bežných výdavkoch 103 404,11€, rozdiel je –2 399,21 €. Na účte školskej jedálne je zostatok 1 212,45 €. Ktorú sumu treba vylúčiť z prebytku rozpočtového hospodárenia z rok 2024? 

Odpověď

Související dokumenty

Súvisiace články

Záverečný účet obce
Spracovanie záverečného účtu obce
Spracovanie záverečného účtu obce
Spracovanie záverečného účtu obce (II.)
Zásady účtovníctva a systém finančného riadenia pre vedúce školských jedální (I.)
Nevyčerpané účelovo určené prostriedky a ich použitie v nasledujúcich rozpočtových rokoch
Záverečný účet obce – výsledok rozpočtového hospodárenia
Účtovanie výsledku rozpočtového hospodárenia
Výsledok hospodárenia obce – aplikačný príklad
Zisťovanie výsledku hospodárenia obce za rok 2024
Zostavenie a tvorba rozpočtu obce
Rozpočtové provizórium
Účtovanie rezervného fondu, peňažných fondov v obciach a VÚC
Obstaranie majetku z prostriedkov štátneho rozpočtu z účtovného hľadisk
Zúčtovanie finančných vzťahov so štátnym rozpočtom za rok 2016
Príprava obcí na zostavenie rozpočtu na roky 2020 – 2022
Účtovanie školskej jedálne v obci na samostatnom účte
Prenesené kompetencie
Schodok obce – spôsob financovania a finančná kontrola
Rezervný fond v záverečnom účte obce

Súvisiace otázky a odpovede

Záverečný účet obce
Vysporiadanie prebytku hospodárenia obce
Účtovanie projektovej dokumentácie
Národný projekt - kódy zdrojov financovania
Použitie rezervného fondu obce na kapitálové výdavky
Kód zdroja pre spolufinancovanie z rozpočtu obce
Účtovanie dávky v hmotnej núdzi, resp. osobitný príjemca
Čerpanie rezervného fondu na bežné výdavky
Tvorba rozpočtu v príspevkovej organizácii
Sociálny fond
Zúčtovanie dotácie ÚPSVaR na stravu z inej obce
Použitie kódu zdroja 43
Používanie fondov
Vedúca školskej jedálne
Čerpanie kapitálových príjmov na bežné výdavky
Doplnenie otázky 5331
Rezervný fond
Účtovanie vkladu v novovzniknutej s.r.o.
Financovanie výdavkov na opatrovateľskú činnosť