Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Príspevok z EAFRD

Dátum: Rubrika: Naša poradňa

Európsky poľnohospodársky fond pre rozvoj vidieka – EAFRD (2. programové obdobie) nám poskytol NFP z Poľnohospodárskej platobnej agentúry opatrenie č. 3.4.1., ktorý sme použili na rekonštrukciu budovy (v zmluve nie je zahrnutá daň z pridanej hodnoty). Štát nám refundoval náklady vo výške 14 % formou bežného transferu. Nakoľko nie sme platiteľmi dane z pridanej hodnoty, budú refundované náklady v cene obstarania? Ak nie, ako ich máme preúčtovať z ceny obstarania a ako ich máme ošetriť v rozpočte?

Postup účtovania finančných prostriedkov vyplatených z Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka –

EAFRD prostredníctvom poľnohospodárskej platobnej jednotky ako subjektu mimo verejnej správy, sa uplatňuje v súlade s opatrením Ministerstva financií SR č. 16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie, štátne fondy, obce a vyššie územné celky v znení opatrenia č. MF/25189/2008-311 a opatrenia č. MF/24240/2009-31 (ďalej len „Postupy účtovania“).

Podľa § 19 ods. 11 a 14 Postupov účtovania kapitálový transfer poskytnutý účtovnej jednotke subjektom verejnej správy, ktorý nie je jej zriaďovateľ, na konkrétny účel, t. j. rekonštrukciu budovy, sa účtuje na ťarchu účtovej skupiny 22 – Účty v bankách a v prospech účtovej skupiny 35 – Zúčtovanie medzi subjektmi verejnej správy. Kapitálový trans

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály