Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Aktuálna otázka ku konsolidovanej účtovnej závierke

Dátum: Rubrika: Účtovníctvo

V manuáli ku konsolidačnému balíku som sa nedočítala o možnosti importovať dáta z dcérskych účtovných jednotiek do konsolidačného balíka materskej účtovnej jednotky. Je možný takýto postup:

  1. dcérske účtovné jednotky si nadefinujú celý konsolidačný balík a následne ho prinesú do materskej účtovné jednotky na médiu, a my ho importujeme do vyplneného konsolidačného balíka materskej spoločnosti,
  2. ak je takáto možnosť, prosím uviesť postup,
  3. posledná možnosť je, že všetky dcérske účtovné jednotky budeme postupne vypĺňať do konsolidačného balíka ručne podľa jednotlivých identifikačného čísla organizácie?

V súlade so zákonom č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. bolo vydané opatrenie Ministerstva financií Slovenskej republiky č. 27526/2008-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o metódach a postupoch konsolidácie vo verejnej správe a podrobnosti o usporiadaní a označovaní položiek konsolidovanej účtovnej závierky vo verejnej správe, v znení opatrenia Ministerstva financií SR č. 22110/2009-31 z 9. decembra 2009.

Konsolidačný balík vypĺňajú účtovné jednotky – materská účtovná jednotka, dcérska účtovná jednotka a obchodná spoločnosť na základe individuá

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály