Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Publikovanie uznesenia, ktorého výkon bol pozastavený

Dátum: Rubrika: Naša poradňa

Starosta nepodpísal jedno uznesenie obecného zastupiteľstva. Nevieme, ako máme rozlíšiť pri zverejnení, že ostatné uznesenia sú v poriadku. Máme zverejniť ostatné podpísané a to pozastavené nepodpísané?

Ak bol výkon niektorého uznesenia obecného zastupiteľstva pozastavený, je to veľmi dôležitá skutočnosť a je určite nevyhnutné, aby bola táto informácia zverejnená. Venujme sa najprv technickým otázkam podpisu, na ktoré je otázka zacielená, ale neskôr si vysvetlíme aj súvisiace aspekty vzniknutej situácie, ktoré vyplývajú z právnej úpravy v zákone č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v z. n. p. (ďalej len "zákon o obecnom zriadení").
Otázka podpisov sa dá vyriešiť relatívne jednoducho.
-
V prípade uznesení, ktorých výkon nie je pozastavený, možno odporučiť, aby sa na webovom sídle publikovalo podpísané uznesenie tak, že sa uvedie vytlačené meno a priezvisko starostu, jeho funkcia a za tým v praxi zaužívaná skratka "v.r." (tzn. vlastnou rukou); pod to sa za slová "za správnosť" uvedie meno, priezvisko a podpis zamestnanca, ktorý osvedčuje, že bol podpísaný originál za uvádzacím textom. Toto je pomerne
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.