Služby alebo výroba

OAO ID: 1445 Zodpovedané: 18. 10. 2012

Plné znění otázky

Spoločnosť prevádzkuje reštauráciu. Akým spôsobom treba účtovať prípravu jedál? Ide  o reštauračné služby, a teda nákup surovín na prípravu jedál  treba účtovať na účet 501 a tržby z predaja  na účet 602? A zostatok materiálového skladu k 31.12. preúčtovať na účty 112/501? Treba účtovať  o zásobách vlastnej výroby, t. j. polotovaroch vlastnej výroby – predpripravené jedlá v mrazničke a o hotových  výrobkoch?

Odpověď

Související dokumenty

Súvisiace články

Účtovanie zásob rozpočtových a príspevkových organizácií a obcí
Osobitosti obstarania tovaru v obci
Individuálna účtovná závierka v štátnej správe a samospráve
Účtovanie vratných obalov
Vnútorný predpis pre oblasť účtovníctva obce (II.)
Účtovanie materiálu a služby
Zásoby, ich účtovanie, inventarizovanie a vykazovanie v konsolidačnom balíku MF SR v štátnych ROPO
Zásoby, ich účtovanie, inventarizovanie a vykazovanie v konsolidačnom balíku MF SR v štátnych ROPO (II.)
Náklady ako súčasť oceňovania zásob vytvorených vlastnou činnosťou
Účtová trieda 6 – Výnosy
Náklady ako súčasť oceňovania zásob vytvorených  vlastnou činnosťou (II.)
Zásoby, ich účtovanie, inventarizovanie a vykazovanie v konsolidačnom balíku MF SR v štátnych ROPO (III.)
Nákup materiálu na rekvizity a výroba rekvizít dodávateľským spôsobom
Účtovanie zásob obcí, rozpočtových a príspevkových organizácií na vybraných príkladoch
Vybrané príklady účtovania cenných papierov a podielov obce/VÚC
Zverejňovanie v praxi organizácií samosprávy
Aktivácia dlhodobého majetku v príspevkových organizáciách
Účtovanie transferov rozpočtových a príspevkových organizácií a obcí v praxi
Obstaranie stravných lístkov a cenín v obci
Verný a pravdivý obraz o skutočnostiach, ktoré sú predmetom účtovníctva účtovnej jednotky verejnej správy

Súvisiace otázky a odpovede

Účtovanie v reštaurácii
Účtovanie tovaru
Investície do zariadenia firmy
Účtovanie a oceňovanie zásob
Rozvoz tovaru zákazníkom na firemnom automobile
Účtovanie v požičovni šiat
Účtovanie WOLT- objednávanie jedál online
Zaradenie nehnuteľnosti do používania a náklady na zariadenie vybavenie do kolaudácie.
Obstarávacie náklady v JÚ
Účtovanie o tovare pri trojstrannom obchode
Pokladničný doklad
Postupy účtovania - zmena
Predaj nového aj použitého tovaru
Poskytnutá záloha na obilniny a samozdanenie
Oceňovanie zásob vlastnej výroby
Kladné a záporné položky na faktúre
Ust. § 7 nadobudnutie tovaru/služby a takto vzniknutá daňová povinnosť
Nedokončená výroby
Účet 131 a koncoročná uzávierka