Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Cirkulárna ekonomika a recyklácia v rámci projektov KAVA10

Dátum: Rubrika: Výzvy

Svetovo najsilnejšia znalostno-inovačná komunita pre oblasť nerastných surovín začiatkom apríla zverejnila KAVA10 výzvy. Týkajú sa projektov so začiatkom realizácie v roku 2023, ktoré sú zamerané na jednu z tematických oblastí nerastných surovín. Ide o hlavnú grantovú schému EIT RawMaterials a uchádzači môžu žiadať o financovanie svojich projektov s rozpočtom začínajúcim na 500 000 eur. Benefitom je aj to, že podanie skráteného návrhu nezaberie veľa času a možnosť žiadať je otvorená aj subjektom, ktoré nie sú členmi komunity. Podnikatelia, univerzity či výskumníci majú čas na prvé podanie do konca mája.

Oprávnení žiadatelia
Žiadať o financovanie projektov KAVA sú v prvom kole oprávnení partneri EIT RawMaterials, ale aj externí žiadatelia, ktorí nie sú členmi:
-
môže ísť o priemyselné podniky, univerzity, výskumné inštitúcie, ale aj organizácie iného charakteru,
-
projekt musí zahŕňať konzorcium minimálne troch partnerov,
-
členovia konzorcia musia pochádzať aspoň z dvoch rôznych krajín EÚ (pri výzve UpScaling sú to minimálne dvaja partneri).
Výzva nedefinuje obmedzenie v právnej forme žiadateľa a po prípadnom schválení projektu sa takto pripojený subjekt transformuje na člena. Platí však, že partneri musia zastúpiť aspoň dve strany tzv. znalostného trojuholníka, ktoré predstavujú priemysel, univerzity a výskum. [1]
Nové témy
V aktuálnom desiatom vydaní KAVA výziev bolo prvýkrát od ich vzniku zmenené pole oprávnených aktivít. V skutočnosti boli tieto témy rozšírené a reflektujú súčasné potreby Európy v sektore nerastných surovín. Náznakom si žiadajú inovatívnejšie a pokrokovejšie riešenia na predkladanie vzhľadom na budúcnosť, udržateľnosť a digitalizáciu sektora. Projekty musia spadať do asp
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.