Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Aktuality

Združenie miest a obcí Slovenska a Asociácia kontrolórov územnej samosprávy budú spolupracovať

Kategória: Aktuality Autor/i: Združenie miest a obcí Slovenska Zdroj: ZMOS

Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Asociácia kontrolórov územnej samosprávy (AKUS) budú spolupracovať. Prienikom spolupráce bude najmä spolupráca v oblasti pripravovaných alebo novelizovaných právnych predpisov týkajúcej sa fungovania miestnej samosprávy.

Predseda ZMOS Jozef Božik sa včera stretol so zástupcami Asociácie kontrolórov územnej samosprávy (AKUS). S predsedníčkou AKUS Ingrid Konečnou Veverkovou sa dohodli na uzatvorení spoločného memoranda o spolupráci, na základe ktorého budú asociácie spolupracovať najmä v oblasti legislatívnych predpisov miestnej územnej samosprávy.

Záujmom kontrolórov je byť podporou pre mestá a obce, čo predseda ZMOS uvítal, pretože máme množstvo zákonov, ktoré sa menia v čase predkladanými novelami a znamenajú aj nové alebo zmenené povinnosti pre samosprávy. Na základe memoranda vytvoríme priestor pre spoluprácu pri príprave včasných odborných a dôkladných pripomienok do návrhov pripravovaných  legislatívnych zmien týkajúcich sa fungovania a financovania našich miest a obcí. 


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.