Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Aktuality

Únia miest Slovenska sa ohradzuje voči zavádzajúcim informáciám v médiách

Kategória: Aktuality Autor/i: Únia miest Slovenska

Únia miest Slovenska (ÚMS) sa ohradzuje voči zavádzajúcim informáciám v médiách o tom, že nás dlhoročný spolupracovník Viktor Nižňanský spolupracuje, s ešte neexistujúcou, politickou stranou JABLKO.

Denník SME, (autori článku Daniela Hajčáková a Michal Katuška), zverejnil informáciu o údajnej spolupráci nášho externého spolupracovníka Viktora Nižňanského, bývalého splnomocnenca vlády SR, s doteraz neexistujúcou politickou stranou Jablko. ÚMS sa ohradzuje voči tejto zavádzajúcej informácii. Viktor Nižňanský je apolitický odborník a jeho odborná práca v oblasti reformy verejnej správy sa  v súčasnosti nespája so žiadnou politickou stranou.

Viktor Nižňanský, bývalý splnomocnenec vlády SR, odborník na regionálnu politiku, odborný spolupracovník ÚMS: „S pani Nicholsonovou som nehovoril viac ako 10 rokov, o jej strane neviem nič viac, ako sa píše v novinách a tak ako v minulosti, aj teraz pripravujem všetky odborné dokumenty, v súčasnosti návrhy na pokračovanie decentralizácie Slovenska, v spolupráci s tými, ktorých sa to  najmä týka, teda s mestami združenými v Únii miest Slovenska. Pre zmenu v tejto oblasti  je nevyhnutná dohoda a podpora väčšiny v parlamente a preto nevidím dôvod, aby som sa zapájal do aktivít menovanej politickej strany.“

ÚMS odmieta podobné manipulatívne a zavádzajúce informácie. ÚMS združuje mestá a primátorov s rôznymi politickými názormi a straníckou príslušnosťou, ktorým nejde o politikárčenie, ale o vecné riešenie existujúcich a zhoršujúcich sa problémov. A tie spôsobujú nielen externé faktory, ale aj celý systém spravovania  štátu s negatívnymi dôsledkami na životnú úroveň obyvateľov Slovenska.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.