Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Sčítanie obyvateľov, domov a bytov v roku 2011

Dátum: Rubrika: Účtovníctvo

Sčítanie obyvateľov, domov a bytov sa vykoná na celom území Slovenskej republiky k 21. máju 2011. Sčítanie vykonajú sčítací komisári; ich výber a výkon činnosti zabezpečia obce. Za výkon činnosti má sčítací komisár nárok na odmenu, ktorú mu vyplatí obec. Náklady vzniknuté pri zabezpečení preneseného výkonu štátnej správy na úseku sčítania obyvateľov, domov a bytov v roku 2011 obce a VÚC budú pokryté dotáciou zo štátneho rozpočtu.

Finančné prostriedky sa obciam poskytnú v rozsahu vládou Slovenskej republiky schváleného rozpočtového zabezpečenia zákona č. 263/2008 Z. z. o sčítaní obyvateľov, domov a bytov v roku 2011, v rozpise ustanovenom citovaným výnosom, ktorý bol v Zbierke zákonov uverejnený oznámením č. 55/2011 a uverejnený je vo Vestníku vlády Slovenskej republiky č. 2/2011. Príslušná výška finančných prostriedkov dotácie sa pre obce bude poskytovať prostredníctvom príslušného obvodného úradu.

Dotáciu pre obec tvoria finančné prostriedky určené na odmeny sčítacích komisárov a na bežné výdavky súvisiace s prípravou, priebehom a vykonaním sčítania v rozpočtovom roku 2011 do termínu vyúčtovania.

Základnými kritériami pre určenie výšky finančných prostriedkov pridelených jednotlivým obciam sú:

  1. počet obyvateľov s trvalým pobytom na území obce zistený na základe údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky k 31. decembru 2009 (výška dotácie bola prepočítaná koeficientom 0,64 eur na jedného obyvateľa),
  2. počet domov a bytov podľa údajov zistených pri sčítaní v roku 2001
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály