Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Novela Zákonníka práce účinná od 1. marca 2021

Dátum: Rubrika: Z legislatívy

Dňa 4. februára 2021 prijala Národná rada SR novelu, ktorá bola v Zbierke zákonov SR publikovaná ako zákon č. 76/2021 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (ďalej len „novela ZP“).

Predmetná novela ZP rieši osobitosti výkonu práce z domácnosti zamestnanca a upravuje možnosť zamestnanca vybrať si medzi stravovacími poukážkami a finančným príspevkom na stravovanie. Upravuje tiež možnosť dočasného prideľovania zamestnancov medzi materskými a dcérskymi spoločnosťami, zohľadňuje kritérium reprezentatívnosti pri pôsobení zástupcov zamestnancov u zamestnávateľa a pod.
Tento príspevok prináša prehľad najdôležitejších zmien v novele ZP. Niektoré zmeny nadobudli účinnosť už od 1. marca 2021.
Práca neplnoletých fyzických osôb
Novela ZP od 1. marca 2021 umožňuje za určitých podmienok pracovať aj fyzickým osobám, ktoré sú staršie ako 15 rokov a ešte nemajú skončenú povinnú školskú dochádzku.
Žiak ukončí povinnú školskú dochádzku, ak od začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky absolvoval desať rokov vzdelávania v školách podľa zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. alebo dňom 31. augusta príslušného školského roka, v ktorom žiak dovŕšil 16. rok veku.
Z uvedeného vyplýva, že do účinnosti novely ZP väčšina žiakov nemohla počas letných prázdnin pracovať. Od 1. marca 2021 však môžu aj fyzické osoby staršie ako 15 rokov s neukončenou povinnou školskou dochádzkou vykonávať ľahké práce, ktoré svojím charakterom a rozsahom neohrozujú ich zdravie, bezpečnosť, ich ďalší vývoj alebo školskú dochádzku [§ 11 ods. 4 zákona č. 311/2001 Z.z. Zákonník práce v z. n. p. (ďalej len "Zákonník práce")] len pri:
a)
účinkovaní alebo spoluúčinkovaní na kultúrnych predstaveniach a umeleckých predstaveniach,
b)
športových podujatiach,
c)
reklamných činnostiach,
d)
iných činnostiach neuvedených v písmenách a) až c), ak ide o fyzickú osobu staršiu ako 15 rokov do skončenia povinnej školskej dochádzky.
Zamestnávateľ však na uzatvorenie vzťahu s takouto osobou musí získať povolenie od inšpektorátu práce. Vyplýva to z § 11 ods. 5 Zákonníka práce, podľa ktorého 
"výkon ľahkých prác uvedených v odseku 4 povoľuje na žiadosť zamestnávateľa príslušný inšpektorát práce po dohode s príslušným orgánom štátnej správy na úseku verejného zdravotníctva (ďalej len "orgán verejného zdravotníctva"). V povolení sa určí počet hodín a podmienky, za ktorých sa ľahké práce môžu vykonávať. Príslušný inšpektorát práce odoberie povolenie, ak podmienky povolenia nie sú dodržiavané."
Definícia pojmu "zamestnanec trvale sa starajúci o dieťa"
Novela ZP zadefinovala pojem "zamestnanec trvale sa starajúci o dieťa". Od zavedenia definície sa v aplikačnej praxi očakáva spresnenie nárokov napríklad pri nároku na dovolenku pre zamestnancov starajúcich sa o deti. Podľa novely ZP sa za "zamestnanca trvale sa starajúceho o dieťa" považuje zamestnanec, ktorý sa osobne stará o vlastné neplnoleté dieťa vrátane striedavej osobnej starostlivosti obidvoch rodičov a zamestnanec, ktorý sa osobne stará o neplnoleté dieťa zverené mu do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov na základe rozhodnutia súdu. Toto postavenie zamestn
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.