Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Výzva na doplnenie neúplnej žiadosti o sprístupnenie informácií - vzor

Dátum: Rubrika: Z právnej praxe

Príspevok obsahuje ďalší zo vzorov dokumentov súvisiacich s vybavením žiadosti o sprístupnenie informácií podľa zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií) v z. n. p. (ďalej len „zákon o slobode informácií“). Ide o vzor výzvy na doplnenie neúplnej žiadosti o sprístupnenie informácií adresovanej žiadateľovi.

Ak žiadosť o sprístupnenie informácií neobsahuje všetky náležitosti predpísané zákonom, povinná osoba musí žiadateľa bezodkladne vyzvať na doplnenie chýbajúcich údajov alebo upresnenie požadovaných informácií. Okrem toho musí žiadateľa poučiť o tom, ako má doplnenie, resp. upresnenie údajov vykonať. Zároveň žiadateľovi určí na doplnenie chýbajúcich údajov lehotu, ktorá musí byť minimálne v trvaní siedmich dní od doručenia výzvy.
Ak by žiadateľ aj napriek výzve povinnej osoby žiadosť nedoplnil a informáciu nie je možné kvôli tomuto nedostatku sprístupniť, povinná osoba žiadosť odloží. Zákon o slobode informácií neprikazuje, akou konkrétnou formou má byť výzva na doplnenie chýbajúcich údajov uskutočnená. V tomto prípade bude dôležitý charakter chýbajúcich údajov.
Ak žiadateľ - fyzická osoba podal žiadosť písomne, prípadne osobne a žiadosť obsahuje údaj o bydlisku žiadateľa, pričom žiadny iný kontakt na seba žiadateľ neudal, výzvu môže povinná osoba zaslať výlučne písomne na adresu bydliska žiadateľa uvedenú v žiadosti.
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.