Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Stravovanie zamestnancov od marca 2021

Dátum: Rubrika: Pracovné právo a mzdy

Zamestnávateľ, ktorý nemôže poskytnúť zamestnancovi stravovanie vo vlastnom stravovacom zariadení, alebo v stravovacom zariadení iného zamestnávateľa, je povinný s účinnosťou od 1. 3. 2021 podľa ustanovenia § 152 ods. 7 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v z. n. p. umožniť zamestnancovi zvoliť si stravovanie formou stravných poukážok vydávaných právnickou alebo fyzickou osobou, ktorá je sprostredkovateľom stravovania, alebo poskytnúť zamestnancovi finančný príspevok na stravovanie. Práve otázkam z predmetnej oblasti sa bližšie venuje náš príspevok.

Bližšie je tiež ozrejmené účtovanie vybraných prípadov v zmysle prijatých otázok zo sektora územnej samosprávy. Je vhodné dodať, že aj k tejto skutočnosti vydalo Ministerstvo financií metodické usmernenie č. MF/007260/2021-36 k postupom účtovania finančného príspevku na stravovanie. Zamestnávateľ je povinný zabezpečovať zamestnancom vo všetkých zmenách stravovanie zodpovedajúce zásadám správnej výživy priamo na pracoviskách alebo v ich blízkosti.
Finančný príspevok na stravovanie sa zamestnancovi vypláca v takej výške, akou zamestnávateľ prispieva na stravovanie zamestnancom, ktorí sa stravujú formou stravovacích poukážok, najmenej však 55 % minimálnej hodnoty stravovacej poukážky a maximálne 55 % stravného poskytovaného pri tuzemskej pracovnej ceste v rozpätí 5-12 hodín.
Ak zamestnávateľ neprispieva na stravovanie iným zamestnancom, suma finančného príspevku na stravovanie je najmenej 55 % minimálnej hodnoty stravovacej poukážky (suma 75 % stravného pri pracovnej ceste trvajúcej v rozpätí 5-12 hodín), najviac však 55 % stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín podľa osobitného predpisu. Okrem uvedených súm prispieva zamestnávateľ na stravovanie zamestnanca aj zo sociálneho fondu v súlade s vnútorným predpisom subjektu územnej samosprávy.
? Otázka č. 1:
Môže si zamestnanec svojvoľne zmeniť rozhodnutie ohľadom výberu medzi stravnými lístkom, resp. finančným príspevkom?
Zamestnanec môže svoje rozhodnutie zmeniť, najskôr však po uplynutí 12 mesiacov odo dňa pôvodného rozh
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály