Portál pre obce,
rozpočtové a príspevkové organizácie

Online časopis

Vybrané otázky kladené metodikom MF SR ku konsolidácii

Dátum: Rubrika: Účtovníctvo

Kde je možné nájsť aktuálnu verziu konsolidačného balíka MF SR?

Konsolidačný balík je zverejnený na internetovej stránke Ministerstva financií SR www.finance.gov.sk, v záložke Štátne výkazníctvo/Projekt zavedenia jednotného štátneho účtovníctva a výkazníctva/Metodická podpora jednotného účtovníctva štátu/Konsolidačný balík MFSR 2009 1v1. Uvedený súbor je v komprimovanej podobe a po stiahnutí je potrebné ,,rozbaliť“ ho. Spolu s konsolidačným balíkom je v tomto súbore aj doplnok pre prácu s balíkom v súbore excel a návod ako použiť tento doplnok.

Je konsolidačný balík nejakým spôsobom zabezpečený proti prepisu údajov? Do niektorých buniek v tabuľkách nebolo možné vpísať údaje.

Konsolidačný balík je zabezpečený viacerými kontrolami a je uzamknutý proti prepisu už nastavených textových a číselných buniek. Takisto nie je možné vstupovať do buniek, ktoré obsahujú vzorce pre výpočet alebo vzorce pre kontrolu. Nie je dovolené meniť formát buniek, výšku a šírku riadka, podfarbenie, typ písma a podobne. Pre uľahčenie spracovania údajov pre konsolidáciu boli tabuľky dopredu navrhnuté, preto nie je potrebné venovať čas formálnej úprave jednotlivých tabuliek a hárkov.

Ako sa vypĺňa hárok č. 1 – Konsolidovaný cel

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály